Betonvloeren

Uitgewassen beton:

Uitgewassen beton is een prachtig materiaal dat steeds vaker gebruikt wordt in zowel moderne als traditionele architectuur. Het wordt vaak gebruikt voor buitenoppervlakken zoals opritten en terrassen.
Wat uitgewassen beton zo uniek maakt, is de ruwe en natuurlijke uitstraling. Het heeft namelijk een oppervlakteafwerking waarbij het oppervlak van het beton wordt weggespoeld om de grove aggregaten bloot te leggen. Dit geeft het beton een prachtige textuur en kleur.

Het proces om uitgewassen beton te maken begint met het storten van het beton. Vervolgens wordt er een chemische vertrager op het oppervlak aangebracht, zodat het beton langzamer uithardt. Na enkele uren wordt het oppervlak met een hogedrukreiniger schoongespoten, waardoor het oppervlak van het beton weggespoeld wordt en de grove aggregaten zichtbaar worden.
De voordelen van uitgewassen beton zijn talrijk. Het is duurzaam, sterk en bestand tegen extreme temperaturen en weersomstandigheden. Bovendien is het onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. En niet te vergeten, de prachtige textuur en kleur van uitgewassen beton voegt enorm veel karakter en stijl toe aan elk interieur of exterieur.

Als u op zoek bent naar een unieke materiaalkeuze voor uw volgende bouwproject, dan is uitgewassen beton zeker het overwegen waard!

Gepolierde betonvloeren: 
Gepolierde betonvloeren zijn een populaire keuze voor zowel commerciële als residentiële toepassingen. Deze vloeren hebben een gladde, glanzende afwerking die sterk en duurzaam is. Ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een ruimte door verschillende kleuren, patronen en afwerkingen toe te voegen, zoals bijvoorbeeld glad, geborsteld of gezandstraald
Een decoratieve gepolierde betonvloer begint met het gieten van beton op de gewenste locatie. Vervolgens wordt het beton gepolijst met speciale machines  totdat het gewenste glanzende oppervlak is bereikt. Vervolgens kan er een sealer worden aangebracht om de vloer te beschermen tegen vlekken en slijtage.

Het grote voordeel van een gepolierde betonvloer is de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. Doordat de vloer bijna naadloos is, kan vuil en stof zich niet ophopen in voegen en andere kieren. Daarnaast is het oppervlak zeer sterk en bestand tegen beschadiging.

Gepolierde betonvloeren zijn ideaal voor keukens, woonkamers, badkamers en andere ruimtes in huis, maar ook voor showrooms, commerciële ruimtes en openbare gebouwen. Ze bieden niet alleen een prachtige uitstraling, maar ook een praktische oplossing voor elke ruimte.

Overtuigd?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe we jou kunnen helpen bij het creëren van prachtige decoratieve betonvloeren, duurzame 'porazzo' vloeren en op maat gemaakte meubels met behulp van Mortex.

Neem contact op